Heb je als werkgever geen deugdelijke administratie, dan kan de kantonrechter de opgave van de werknemer volgen

De werkgever moet een deugdelijke administratie bijhouden. Dat kan soms wel eens onduidelijk zijn maar als de kantonrechter in Roermond na twee keer vragen nog geen duidelijke cijfers krijgt dan is zijn uitspraak van 27 september 2017 wel duidelijk. De rechter overweegt:” niet is komen vast te staan dat werknemer gedurende zijn dienstverband per kwartaal, en per kalenderjaar, een overzicht van verlofdagen ter accordering door de werkgever kreeg voorgelegd. “
Hier meldt de rechter dus wat de werkgever (iedere werkgever) had moeten doen.  Het gevolg is ook duidelijk: “Gelet op het vorenstaande staat het voor de kantonrechter vast dat de werkgever niet heeft voldaan aan haar verplichting om een deugdelijke verlofadministratie bij te houden. Dat is een omstandigheid die voor haar risico komt. Daarom gaat de kantonrechter uit van de juistheid van de door werknemer berekende verlofuren.”

Twee adviezen volgen uit deze uitspraak. Werkgever, zorg voor een deugdelijke verlofadministratie en werknemer, hou ook zelf bij welke dagen je vrij hebt gehad.

In deze zaak spelen: loonbetaling – administratie – verlofuren
Vindplaats:  ECLI:NL:RBLIM:2017:9272