10 Jaar Rubens advocatuur

Al 10 jaar het kantoor waar de cliënt zich thuis voeltMaikel & Linda Rubens advocatuur 10 jaar

10 jaar geleden vestigden Linda en Maikel Rubens zich met hun advocaten- kantoor ‘Rubens Advocatuur’ aan de Florastraat in Boven-Leeuwen. Voor hen geen driedelig grijs en glimmende marmeren vloeren, maar een laagdrempelig advocatenkantoor waar de belangen van de cliënt centraal staan. Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit de grote klantenkring die er in de loop der tijd is opgebouwd. “Wij willen mensen verder kunnen helpen.”
Bron: Rivierenland Bussiness Magazine
Fotografie: Karim de Groot

Linda en Maikel Rubens zijn zowel zakelijk als privé partners. Het advocatenkantoor is achter hun woonhuis gevestigd. “Veel mensen zijn toch wat huiverig om naar een advocaat te stappen”, vertelt Linda. “Wij willen mensen het gevoel geven dat zij als het ware aan de keukentafel hun problemen met ons kunnen bespreken. Juist die huiselijke sfeer zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen bij ons.”

Ondernemingen
Linda’s specialisme omvat personen- en familierecht, zoals echtscheidingen, alimentatiekwesties en omgangsregelingen. “Het is prettig dat ik mensen kan bijstaan in een moeilijke periode in hun leven”, aldus Linda. Maikel is gespecialiseerd in arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en ondernemings- recht. Op dat terrein deed hij, voordat hij zelfstandig ondernemer werd, ervaring op in diverse juridische adviesfuncties bij de (semi) overheid. “Hierdoor ben ik in staat om zowel de werkgever als de werknemer te
adviseren”, licht hij toe. In de eerste periode dat Linda en Maikel met hun kantoor in Boven-Leeuwen gevestigd waren, behandelde Maikel met name veel werknemerszaken, de laatste paar jaar merkt hij dat steeds meer werkgevers uit de buurt ook bij hem voor hulp aankloppen. “Omdat ze mij kennen uit het dorp, maar ook doordat zij merken dat bij veel kantoren een advocaat vaak moeilijk bereikbaar is. Als ik op kantoor ben, dan neem ik gewoon zelf de telefoon op.”

Betrokken
Beiden zijn naast hun werk ook actief in de lokale samenleving. “Wij hebben er bewust voor gekozen om deel te nemen aan het dorpsleven”, beredeneert Maikel. “Om die reden ben ik onder andere betrokken bij Stichting Voormekaar, Leefbol en Bouwdorp.”

Hun deelname aan het Jurdisch Spreekuur in Maas & Waal onderstreept dit nog eens extra. “In maart 2015 heb ik dit samen opgezet met Mieke de Leeuw, een gepensioneerd juriste uit de regio”, blikt hij terug. “Inmiddels zijn er zo’n 16 juristen die hierin deelnemen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op rechtshulp en komen daarvoor naar de mensen toe in de gemeente West Maas en Waal. “Op diverse plekken in de regio zijn wij wekelijks in de dorpshuizen te vinden”, vult Linda aan. “Ons spreekuur is gratis en dat geldt ook voor de meeste van onze adviezen die wij hier geven.”
Volgens zowel Maikel als Linda wil Rubens Advocatuur dan ook midden in de maatschappij staan en niet vanaf de zijlijn toekijken. “Nog iedere dag geeft het ons ontzettend veel voldoening wanneer we mensen verder kunt helpen. We plakken er met gemak nog tien jaar aan vast!”

Rubens Advocatuur

Florastraat 91 – 6657 AR Boven-Leeuwen
T. 0487 – 540646
info@rubensadvocatuur.nl
www.rubensadvocatuur.nl

Voor informatie over Juridisch Spreekuur in Maas & Waal: www.jurdischspreekuurinmaasenwaal.nl

artikel 10 jaar Rubens Advocatuur